Onderstaand artikel is afkomstig van www.nu.nl. Deze bril lijkt me ook geschikt voor EHBO-ers, in combinatie met geschikte software.

Dinsdag 20 augustus 2013

|

'Brandweer, politie en ambulance moeten Google Glass gebruiken'

Brandweer, politie en ambulancepersoneel kunnen Google Glass gebruiken om levens te redden en hun werk eenvoudiger en sneller te maken.

Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Mutualink. Op APCO, een conferentie rondom publieke veiligheid, toont het bedrijf software waarmee Glass door hulpdiensten kan worden ingezet.

http://www.businesswire.com/news/home/20130819005155/en/Mutualink-Unveils-Google-Glass-Public-Safety

www.businesswire.com/news/home/20130819005155/en/Mutualink-Unveils-Google-Glass-Public-Safety

De bril van Google is in handen van enkele duizenden ontwikkelaars zodat zij apps kunnen ontwikkelen voor de bril in 2014 op de markt komt. Mutualink heeft al een exemplaar van Glass in handen en ontwikkelde software waarmee hulpdiensten met elkaar kunnen communiceren.

Dat kan via de microfoon maar ook met live-beelden die worden opgenomen met de camera. Daardoor is het voor collega's op afstand te zien hoe de situatie er in een brandend gebouw aan toe is.

Bovendien zouden brandweermannen na aankomst bij een brand direct een blauwdruk van het gebouw kunnen bekijken. Ambulancepersoneel zou bovendien bij een ongeluk de medische gegevens van een slachtoffer op kunnen vragen en de politie beschikt bijvoorbeeld over videobeelden van camera's in een school tijdens een gijzeling of schietpartij, zo legt Mutualink uit.

Er verschijnen de laatste tijd steeds meer apps voor Glass die de potentie van de bril proberen aan te tonen. Zo test het UMC St Radboud in Nijmegen Glass tijdens operaties en in de thuiszorg. Een 18-jarige student wil de bril bovendien inzetten om autisten te helpen emoties beter te begrijpen en slechtzienden zouden objecten beter moeten kunnen herkennen als zij Glass dragen.

Door: NU.nl/Colin van Hoek