Militairen kunnen EHBO-ers ondersteunen

  • Rink

    Militairen kunnen in deeltijd worden ingezet voor ondersteuning van EHBO-ers in civiele situaties in Nederland. Die militairen kosten de overheid niets extra, want ze worden toch al betaald. En er zijn veel militairen met een medische opleiding.

    Die inzet is bovendien een nuttige en sportieve aanvullende oefening voor militaire en humanitaire missies. Die militairen kunnen voor die civiele taak bijscholing krijgen via kostenbesparende internetvideo's, educatieve webfora en digitale simulatiegames.

    Door krimpende budgetten, en door het inzicht dat Defensie en civiele autoriteiten elkaar veel te bieden hebben, lijkt de civiel-militaire samenwerking nu in een stroomversnelling te komen. Die samenwerking gaat nu met de Versterking Civiel Militaire Samenwerking (VCMS) een nieuwe fase in. Daarover gaat het themanummer van het tijdschrift ‘Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing’, 2014, nr. 1. Uitgegeven door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

    Om deze artikelen te lezen, kun je klikken op de onderstaande link. Klik vervolgens rechtsboven op: “Download news PDF”.

    http://www.hcss.nl/news/interessante-tijden-voor-civiel-militaire-samenwerking/881/

    www.hcss.nl/news/interessante-tijden-voor-civiel-militaire-samenwerking/881/

    Alternatieve download-locatie:

    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2014/02/24/magazine-nationale-veiligheid-en-crisisbeheersing-1-2014.html

    www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2014/02/24/magazine-nationale-veiligheid-en-crisisbeheersing-1-2014.html

  • Rink

    Gezamenlijke oefening Defensie en hulpdiensten in Raalte

    http://www.youtube.com/watch?v=YHt-LoMTXe0

    www.youtube.com/watch?v=YHt-LoMTXe0

    Defensie en civiele hulpdiensten hebben zaterdag 12 juni 2010 in Raalte een grote rampenoefening gehouden. De hulpdiensten konden in deze training het aantal slachtoffers niet aan, waarop contact werd gelegd met Defensie. Militaire ziekenauto's assisteerden bij het afvoeren van de gewonden en Natres-militairen uit de regio hielpen de politie met de afzettingen.